Kuvaamo Erjan 1000:s hääpari


Eipä olisi lauantaina 29.07.2000 häitään juhlineet Petri ja Teresa osanneet aavistaa, että mikä odottaa kun avaa kuvaamon oven muutenkin niin melskeisenä ja ikimuistoisena päivänä. Pari sai kunnian olla valokuvaaja Erja Rinteen tuhannes hääpari jonka hän ikuisti oman kuvaamonsa kuvaajana filmille. Pelkästään onnitteluja ei parin tarvinnut vastaanottaa, vaan kermakakku odotti shampanjoineen päivän juhlakaluja. Lisäksi pari sai myös lahjakortin kuvaukseen.


Ensimmäisen kerran kun tartuin isäni opastuksella kameraan olin varmasti alle kymmenvuotias, muistelee Erja, joka työskenneltyään Laitilassa kuvaamossa viisitoistakesäisestä asti perusti Uuteenkaupunkiin seitsemäntoista vuotta sitten kuvaamon. Yhdeksän ensimmäistä vuotta taittui Meritorin yläkerran liiketiloissa ja sen jälkeen liike on löytynyt Kräkin liiketalosta torin laidalta.


Vaikka hiusmuoti ja muu muoti onkin vuosien varrella muuttunut niin hääkuvat ovat säilyneet hyvin perinteisinä, tosin ulkokuvauksia on nykyään paljon enemmän. Noin puolet kuvattavista kysyy mahdollisuutta ottaa potretti ulkona ja mahdollisuuksien mukaan siihen pyritäänkin, mutta aina ei ilmanalat siihen anna mahdollisuuksia. Kun seitsemäntoista vuotta on kuvannut hääkuvia niin Erjan kuvattavaksi on löytänyt myös jo tiensä hääparien lapset rippi- ym. kuvausten merkeissä.


❞Kyllä sitä ollaan jääty muistelemaan menneitä silloin vanhempien kanssa, naureskelee Erja.❞


Ne ovat ehkä niitä parhaita ja mieleenpainuvimpia hetkiä tässä työssä. Ja kun vuodet vielä hieman vierivät, niin koskahan morsiamen tai sulhasen vanhemmat voivat sanoa olleensa saman kuvaajan kuvattavana? Sen näyttänee aika.


Aluesanomat 02.08.2000